Hengelo vindt het belangrijk dat al haar inwoners mogen meedoen, meepraten en mee- beslissen. Burgerparticipatie is daarom belangrijk voor iedereen binnen de Hengelose samenleving. Met elkaar in verbinding zijn in een fijne, veilige, levendige en artistieke stad. Het culturele aanbod van de stad speelt hierin een rol. We weten uit onderzoek dat kunst- en cultuur een positieve werking heeft op de gezondheid en verbinding tussen mensen. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te profiteren van ons culturele aanbod.

“Als Cultuurmakelaar ben ik de ‘spin in het web’ tussen het culturele veld en het sociale domein. Het doel van de Cultuurmakelaar is de inzet van cultuur binnen het sociale domein om zo verbindingen tot stand te brengen tussen cultuur met zorg en welzijn. Bij verschillende maatschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld eenzaamheid blijkt dat de (preventieve) inzet van cultuur een positieve werking heeft (WHO, 2021). Samen met verschillende culturele instellingen, verenigingen, kunstenaars, groepen, inwoners en organisaties wil de Cultuurmakelaar krachten bundelen en ondersteuning bieden aan de Hengelose samenleving door middel van kunst- en cultuur. Bij mij kun je terecht voor informatie over het culturele veld en ondersteuning binnen het sociale domein.”
- Jessie von Piekartz
  
Zie overige informatie en contactgegevens op de gemeente Hengelo: 
https://www.hengelo.nl/Welkom-in-Hengelo/GPDC-Producten-catalogus-1/_Burger-en-Bedrijven/Cultuurmakelaar.html#accordion-heading-1 

Back to Top